Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
Dostupnost
skladem
Vydavatel
Počet stran
184
Rok vydání
2023
ISBN
978-80-7675-086-9
EAN
9788076750869
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost
Ostatní s tímto titulem kupují:
Trnková Klára
62 Kč
69 Kč ušetříte 8 Kč
Oliver Jamie
622 Kč
699 Kč ušetříte 77 Kč
Vladimíra Havlová, Petr Wohl
204 Kč
229 Kč ušetříte 25 Kč
Axell Mikael,Ernsth Frida
355 Kč
399 Kč ušetříte 44 Kč
Jiskra Martin
622 Kč
699 Kč ušetříte 77 Kč
-
Položka byla přidána do košíku.