Zařazeno v kategoriích: BELETRIE, KUCHAŘKY

Postní kuchařka

Drdel Pavel

Dostupnost
rozebráno
Vydavatel
Počet stran
208
Rok vydání
2022
Formát
17x24 cm
ISBN
978-80-88244-25-7
EAN
9788088244257
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce. Kniha obsahuje: - více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty - 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje - přes 100 autorských fotografií od Pavla Drdela - tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření. - 5 tradičních postních receptů - text o významu půstu v křesťanství od farářky Martiny Viktorie Kopecké - povídání o sezónní stravě se zaměřením na postní období od Hanky Zemanové - další zajímavé texty osvětlující postní období Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE. Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.
Postní kuchařka

Ostatní s tímto titulem kupují:

Famózní! 2

Famózní! 2

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu